Vernieuwen oogst weerstand en vergt moed

Is het voor van Bert van Marwijk mogelijk om zijn strategie ?n zijn team te vernieuwen, zodat een forse winst tegen Portugal ons land kan redden? Zijn de spelers in staat weerstand te overwinnen en over hun schaduw heen te stappen? Het vergt grote moet! En wel nu!
In de Nederlandse bouwwereld is het niet anders. Vernieuwen is noodzakelijk om de boel te redden! Maar dit vergt grote moed en het wegnemen van weerstand. In vergelijking met de bouw heeft van Marwijk het nog gemakkelijk: hij is de baas en hopelijk krijgt hij zijn spelers mee.
De bouwwereld is complex. Het elftal is er, maar Van Marwijk ontbreekt. Het elftal bestaat uit de banken die gaan over hypotheken en de hoogte van rente. De AFM waakt over de waarde van onroerend goed. Beleggers gaan over verkoop en afschrijving. Woningbouwverenigingen besluiten over renoveren, wachten of verkopen. Gemeentes gaan over bestemming en grondprijs. Huiseigenaren over verkoop. De minister gaat over de wet. Economen schetsen modellen of voorspellen een mogelijke toekomst. Wetenschappers verzinnen strategie op strategie. De politiek wikt en weegt over de renteaftrek, En het volk mag in september weer kiezen. Wie voert de regie?
Hoe gaat de bouw vernieuwen? De afgelopen jaren zien we veel weerstand, veel meningen, veel plannen en weinig moed. Geen van de spelers lijkt over de eigen schaduw heen te kunnen stappen. Moed mensen, moed is nodig om de bouw uit het slob te halen. Als de moed ontbreekt en de weerstand blijft zullen we moeten wachten.
Portugal wacht niet. Is vernieuwing nodig om ons land te redden? Is vernieuwing nodig om de bouw te redden? En als ons elftal zich kan vernieuwen zal het dan effect hebben? Morgen weten we het!
 

Geef een reactie
Misschien ook interessant