Van de stad naar het oerwoud (30 januari 2013)

Na een aantal weken in de stad reizen we door het land en naar het oerwoud midden in Maleisi?. Het natuurreservaat Taman Negara dat begint bij het dorpje Kuala Tanan, op ongeveer vijf uur rijden van Kuala Lumpur. Bij het dorp houdt de weg op en het blijkt dat we over de rivier naar het huisje moeten. Wij met onze koffers in een smalle lange smalle boot en na een tocht van tien minuten over de snel stromende rivier komen we aan.
Het contrast met het hotel in Kuala Lumpur kon niet groter zijn. We hebben een klein houten huisje op palen aan de rand van het oerwoud met uitzicht op een bocht in de rivier. Het huisje ruikt wat muf en wordt verlicht met TL. Gezellig is anders. Voor het huisje steken de apen over en in de avond lopen de ratten onder het huis, met de insecten valt het mee maar natuurlijk wel hagedissen en enorme mieren. Het was even wennen maar de volgende dag vinden we het al mooi en voelen we er ons thuis.
De setting is geweldig en we maken een Sunset boottocht van anderhalf uur. Alles is groen en groen en groen, de lucht blauw en wit. De boot met buitenboordmotor is enorm snel, ook tegen de stroom van de rivier in. Toevallig lees ik een passage in “The Garden Of Eavening Mists” van de Maleisische schrijver Tan Twan Eng. Daar wordt heel mooi beschreven wat het oerwoud is: Conditioned to the recognisable lines and shapes one sees every day in towns and villages, the eye is overwelmed by the limitles variaties of saplings, schubs, trees, ferns, and grass, all exploding into life without any apparent sense of order or restraint.
Niet alleen de accommodatie is totaal anders maar ook de setting, de kleuren, de geluiden, de geuren en de mensen zijn totaal anders dan in de stad. We moeten even wennen aan deze wereld waar minder te doen is en we minder indrukken krijgen dan in de stad. Maar nu we gewend zijn om verstoken te te zijn van de wereld van internet voelen we ons heerlijk en rustig.

20130202-094159.jpg

20130202-094240.jpg

Geef een reactie
Misschien ook interessant