Het nieuwe werken = duurzaam

Het ?nieuwe werken? is ongelooflijk cool en iedereen die serieus genomen wil worden in interieurarchitectuur, interieurbouw, in de ICT, als organisatiedeskundige, praat over ?het nieuwe werken? alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar ik zou ze niet graag de kost willen geven, al die mensen, die eenzaam of met z?n twee?n in een kantoorkamertje zitten. Verander de wereld en begin bij dat muffe kantoor want dan bent u ongelooflijk duurzaam!
Dag in dag uit hetzelfde grijze kantoor, dag in dag uit hetzelfde gezicht voor je! En, geef eens eerlijk toe; je kantoorkamer is een van de verdrietigste ervaringen in je leven! Jaar in jaar uit in hetzelfde hok, bij dezelfde baas, vieze koffie en een grijze omgeving. De reproductie van een ?grote meester? aan de muur moet de boel opvrolijken maar maakt het leven nog triester. Het is niet verwonderlijk dat iedereen om vijf uur met gezwinde spoed de werkplek verlaat om de avond door te brengen in een bruin caf?, een bistro of een lounge! Rock ?n? Roll en biertjes! Het echte leven!
Voor verschillende klanten hebben wij onderzoek gedaan naar het flexibel maken van de werkplekken en de kantoren “omgetoverd”. En wat blijkt: de gemiddelde (!) werkplekbezetting ligt in de buurt van de vijftig procent en de piekbezetting altijd onder de 70%. Met een 30% kleiner kantoor kunnen alle organisaties uit de voeten. Als we allemaal bereid zijn het grootste verdriet in ons leven achter ons te laten besparen we al 30% van de bouw, 30% energie, 30% van de schoonmaakkosten etc.. Als je uit je hok komt en flexibel gaat werken krijg je een heel gebouw tot je domein. Maar, let op!, dit is al achterhaald.
Nu is er ?Het nieuwe werken?. Bij het nieuwe werken ruilen we het kantoor in voor de stad, en krijgen we nog meer ruimte. Het maakt niet meer uit, of je in de coffeeCompany start, thuis aan de keukentafel, met je laptop in de trein of het park, bij de klant of in een Smart Office. Overal kan je werken! ICT maakt dit allemaal mogelijk. De I-Phone en je laptop zijn je kantoor. Weg met de muren en de belemmeringen om mensen te ontmoeten, collega?s te spreken, samen te werken en multidisciplinair te gaan.
De wereld wordt groener. Als iedereen dit doet kan het hoofdkantoor n?g kleiner en kunnen we meer dan vijftig procent besparen in ruimte en energie. En het kan, want ICT is absoluut geen belemmering en digitale veiligheid oplosbaar. De enige belemmering bent u zelf! Kom uit uw kantoor, verruil deze voor een stad en doe mee aan het vergroenen van de wereld!
ook geplaatst: www.duurzaamvastgoed.nl: klik

1 comments
Geef een reactie
Misschien ook interessant